Kalifornietiško stiliaus maistingasis mėsainis su kaupu įvairiaspalvių šviežių daržovių. Puikiai tiks lengvam užkandžiui gamtoje ar namų terasoje. Vegetariški mėsainiai su daržovių paplotėliais itin populiarūs tarp madingo jaunimo, jie atrodo puikiai fotografuojami ir nėra labai kaloringi.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 „Gardėsio“ brioche bandelių
  • 300 g šviežių morkų (nuluptų ir supjaustytų į 1-2 cm storio apskritimus)
  • 1 arb. š. saldžios rūkytos paprikos prieskonių
  • 1 arb. š smulkintų kumino sėklų
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
  • 100 g tofu
  • 50 g džiūvėsėlių
  • Sauja smulkintų petražolių
  • 1 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 40 g parmezano sūrio
  • 30 g kepintų sezamo sėklų
  • 4 salotų lapų
  • 4 arb. š. majonezo

Salsos padažui:

  • 2 gerai prinokusių avokadų
  • 50 g vyšninių pomidoriukų
  • 1 citrinos šviežiai spaustų sulčių
  • 3 svogūnų laiškų
  • 1 valg. š. susmulkintos kalendros
  • 1 arb. š. rudojo cukraus arba medaus

Greitai marinuotoms morkoms:

  • 3 nedidelių morkų
  • 1 arb. š. balto vyno acto
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. rudojo cukraus arba medaus

 

Pirmiausia orkaitėje pakepinkite supjaustytas morkas: sudėkite jas į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, rūkytos paprikos prieskoniais, druska ir pipirais. Viską gerai sumaišykite ir uždengę skardą folijos lakštu – kepkite orkaitėje 20 min. 200°C temperatūroje. Tada nuimkite foliją ir pakepkite morkas orkaitėje dar 10 min., kol jos pilnai iškeps ir įgaus rusvą atspalvį.

Kol morkos kepa supjaustykite 50 g tofu sūrį kubeliais ir įdėkite į dubenį. Sudėkite duonos džiūvėsėlius, parmezano sūrį, įtarkuokite citrinos žieveles ir kepintas sezamo sėklas.

Likusį tofu sūrį sutrinkite į bendrą masę su keptomis morkomis, jeigu gauta masė šiek tiek sausa – galite įdėti kelis šaukštelius alyvuogių aliejaus. Iš gautos masės formuokite du morkų paplotėlius. Jeigu gaminate ant grilio – kepkite paplotėlius grilyje, kol jie parus ir apskrus. Jeigu gaminate namuose – apkepinkite juos gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Paruoškite salsos padažą. Jums reikės sutrinti du avokadus, saują vyšninių pomidoriukų, smulkintus svogūnų laiškus, citrinos sultis ir smulkintą kalendrą į vieną masę. Viską pagardinkite druska ir pipirais.

Garnyrui pasiruoškite trumpai marinuotas morkas: sudėkite išilgai supjaustytas morkas į dubenį, ant viršaus užpilkite 1 arb. š. balto vyno acto, kurį praskieskite su puse stiklinės vandens, įdėkite pusę šaukštelio druskos ir rudojo cukraus/medaus ir viską gerai išmaišykite.

Ant grilio arba gerai įkaitintos keptuvės pakepinkite „Gardėsio“ brioche bandeles, kol jos paruduos. Tepkite ant viršaus majonezą, uždėkite salotų lapus, morkų maltinuką, pagardinkite salsa padažu. Patiekite su lengvai marinuotomis morkomis.