Grilinto sūrio sumuštiniai – vienas greičiausiai ir lengviausiai paruošiamų patiekalų tiek gamtoje, tiek namuose. Gerai apskrudinta duonelė ir daug sūrio – puikus ir sotus maistas, o pagardintas ant grilio kepta ryškiaspalve paprika jis įgauna ispaniško skonio.

Ingredientai (2 porcijos):

  • 4 „Gardėsio“ su kefyru duonos riekių
  • 2 didelių saldžiųjų paprikų
  • 3 arb. šaukštai pesto padažo
  • 4 lapelių šviežio baziliko
  • 4 riekelės šviežios mocarelos
  • 50 g balto čederio sūrio
  • 50 g bri sūrio
  • 20 g parmezano sūrio
  • 2 skiltelės česnako
  • 30 g sviesto

Leskite sviestui sušilti iki kambario temperatūros, tuomet į jį įtraiškykite česnako skilteles, įdėkite žiupsnelį druskos ir parmezano sūrio, viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Gautą masę tepkite ant vienos duonelės pusės (taip abi duoneles) ir dėkite jas ant labai gerai įkaitintos keptuvės arba grilio. Kai bandelės paruduos – apverskite ir neišėmę iš keptuvės, ant vienos duonelės uždėkite čederio ir bri sūrius. Taip pat ant sūrių dėkite baziliko lapelius ir kelis šaukštelius pesto padažo bei ant grilio paskrudintus saldžiosios paprikos griežinėlius.  Antrą apskrudusią bandelę uždėkite ant pirmosios su sūriais ir skrudinta paprika. Gautą sumuštinį pakepkite, o kol kepa užtepkite likusį sviestą iš abiejų pusių, kad visas sumuštinis būtų išteptas sviestu ir apkeptas.

Sumuštinis turi būti apkeptas iš abiejų pusių tol, kol išsilydis visi sūriai jame. Perpjaukite sumuštinį į dvi dalis ir patiekite su keliais griežinėliais ant grilio pakeptų paprikų.