2 porcijoms reikės: 

  • 2 porcijinių Gardėsio duonelių
  • 200 g humuso
  • 2 salotų lapų
  • 1 pomidoro
  • 50 g mažųjų įvairiaspalvių paprikų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 50 g fetos sūrio
  • 1 mažojo agurko
  • 100 g vištienos krūtinėlės
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

 Vištienos krūtinėlę perpjaukite per pusę ir pagardinkite druska bei pipirais. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite vištieną. Kai vištiena apkeps, sumažinkite ugnį ir įpilkite pusę stiklinės vandens. Uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite vištienai troškintis apie 10-15 min.

Kai vištiena iškeps, paimkite dvi šakutes ir suplėšykite vištieną gabalėliais. Suplėšytus vištienos gabalėlius apskrudinkite keptuvėje arba orkaitėje.

Ant „Gardėsio“ porcijinės duonelės užtepkite avinžirnių humuso, ant viršaus dėkite apskrudintą plėšytą vištieną, salotą ir juostelėmis supjaustytas daržoves: pomidorą, agurką bei įvairiaspalves paprikas.

Plonai supjaustykite raudonąjį svogūną ir uždėkite ant sumuštinio viršaus. Viską pagardinkite trupintu fetos sūriu.