2 porcijoms reikės:

 

  • 2 GARDĖSIO sėklų porcijinių duonelių
  • Prinokusio avokado
  • 100 g kreminės varškės
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Juodojo pomidoro
  • Nedidelės morkos
  • Agurko
  • 150 g rūkyto tofu sūrio
  • 1 š. skysto medaus
  • 3 v. š. sojos
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • š. sezamo sėklų
  • Saujos kalendros
  • Skrudintų žemės riešutų papuošimui
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų pagal skonį.

 

Paruoškite užtepėlę: sutrinkite avokadą, sumaišykite su kremine varške, įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, išmaišykite. Šia užtepėle patepkite duonos riekeles.

Morką ir agurką supjaustykite itin plonais griežinėliais, apiberkite juos trupučiu druskos ir pipirų. Tofu supjaustykite griežinėliais ir pakepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kol gražiai paruduos. Padažui sumaišykite medų, soją ir sezamo sėklas.

Ant duonos riekės su užtepėle dėkite griežinėliais pjaustytą pomidorą. Ant jo – keptą sūrį, galiausiai – morkas ir agurkus. Apšlakstykite viską padažu, skrudintais žemės riešutais, pagardinkite kalendros lapeliais ir užvožkite antrąją porcijinės duonelės pusę.