Avokadas – vienas mėgstamiausių jaunimo vaisių. Jis labai maistingas, kupinas vitaminų ir naudingųjų riebalų. Populiarųjį avokado skrebutį gamtoje siūlome pakeisti į avokado mėsainį, kuris yra greitai ir lengvai paruošiamas tiek ant grilio, tiek namuose.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 „Gardėsio“ mėsainių bandelių su sezamų sėklomis
  • 2 didelių prinokusių avokadų
  • 1 juodojo pomidoro
  • Saujos vyšninių pomidoriukų
  • 300 g vištienos faršo
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/3 puodelio avižų dribsnių miltų
  • 1 arb. š šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • Juodųjų pipirų
  • Druskos
  • saldžiųjų paprikų
  • 1 arb. š. smulkintos šviežios kalendros
  • 4 pasirinktų salotų lapų

Padažui:

  • 4 valg. š. čipotlės padažo
  • 4 valg. š. lieso natūralaus jogurto
  • 1 arb. š. druskos

Į didelį dubenį sudėkite vištienos faršą, smulkintas česnako skilteles, avižinių dribsnių miltus, druską, pipirus ir smulkintas kalendras. Viską sumaišykite ir iš gautos masės suformuokite 2 paplotėlius. Paplotėlius apkepkite grilyje arba gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol jie apskrus.

Pasigaminkite padažą: 4 arb. š. čipotlės padažo sumaišykite su  4 arb. š. natūralaus jogurto, pagardinkite žiupsneliu druskos ir citrinos sultimis.

Supjaustykite avokadą dideliais griežinėliais. Taip pat per pusę perpjaukite juodąjį pomidorą – jį apkepkite grilyje, kol jis apskrus.

„Gardėsio“ mėsainių bandeles su sezamo sėklomis apskrudinkite grilyje arba keptuvėje. Ant viršaus dėkite salotų lapą, paruoštą vištienos paplotėlį, avokado griežinėlius ir keptą juodąjį pomidorą (pusė pomidoro ant kiekvieno mėsainio). Viską apšlakstykite čipotlės ir jogurto padažu. Patiekite su vyšniniais pomidoriukais.