Auksinis trynis, gulintis puriame kiaušinių baltymų patale – tai tobulas derinys, pasižymintis šilkiniu, sodriu skoniu bei lengva it oras tekstūra. Tikriausiai nepagalvojote, kad morengai gali būti nesaldūs, tačiau būtent šis receptas įrodo priešingai. Kiaušiniai „debesyje“ yra kepami orkaitėje ant skardos, todėl jų nesunkiai pagaminsite nemažą kiekį vienu metu.

2 porcijoms reikės: 2 kiaušinių, 2 riekelių „brioche“ sviestinės duonos, 2 v. š. kreminės varškės užtepėlės, prinokusio avokado, druskos ir pipirų pagal skonį, rūkytos paprikos prieskonių ir svogūnų laiškų papuošimui, truputis aliejaus skardos patepimui.

Gaminimas: atsargiai atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite mikseriu atskirai iki standžių putų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Ant skardos su kepimo popieriumi patepkite aliejaus ir atsargiai dėkite kiaušinio baltymus. Per vidurį įspauskite duobutę, pakepkite 6-8 minutes, kol baltymas apskrus. Tuomet ištraukite, įleiskite į duobutę kiaušinio trynį ir dar pakepkite 2-3 minutes iki norimos trynio konsistencijos.

Duoną paskrudinkite, ant jos tepkite mėgstamą užtepėlę, dėliokite avokado griežinėlius ir galiausiai iškepusį kiaušinį. Dekoruokite rūkytos paprikos prieskoniais, pabarstykite šviežiai maltais pipirais, mėgstamais žalumynais.