Sotūs ir augalingi sumuštiniai dviems! Jeigu pritrūkote sočių pusryčių ar pietų idėjų, rinkitės gardžius ir sveikatai palankius sumuštinius su „Jorės“ duona. Iš siūlomo pirkinių krepšelio pasigaminsite visiškai skirtingus patiekalus – sotų daržovainį arba gaivų žalią suvožtinį. Tinka ir veganams!

Pirkinių krepšelį rasite BARBOROJE

 

Receptas nr. 1 – sotus daržovainis

Dviems daržovainiams ir garnyrui reikės:

Daržovainiams reikės 4 riekelių duonos JORĖ su saulėgrąžomis, 2 kukurūzų daržovainių, 100 g tofu sūrio, trečdalio agurko, 30 g špinatų, apie 60 g brokolių ir moliūgų sėklų užtepėlės.

Garnyrui reikės 600 g saldžiųjų bulvių, saujelė špinatų, trečdalio agurko, riekelės duonos.

Gaminimas:

Daržovainį paruošiame pagal instrukcijas – iškepame keptuvėje. Saldžiąsias bulves nuskutame ir supjaustome juostelėmis, paprikas supjaustome plonais griežinėliais, daržoves paskaniname druska, pipirais, apšlakstome aliejumi ir kepame apie 20-30 min orkaitėje kartu su plonai pjaustytais tofu sūrio gabalėliais ir riekelės kubeliais pjaustytos duonos (paruošiame krutonus). Tačiau tofu ir duoną kepame trumpiau – apie 10 min.

 

Ant duonos tepame užtepėlę, dėliojame špinatus, keptos paprikos griežinėlius. Tuomet dedame daržovainį, ant jo – keptą tofu su žolelėmis ir galiausiai griežinėliais pjaustytą agurką. Užvožiame antrąją duonos rieke, patepta užtepėle.

Šalia patiekiame pakepintas bulvių lazdeles ir gaminame lengvas salotas: saują špinatų, gabalėlį agurko ir orkaitėje pakeptus duonos kubelius apšlakstome aliejumi, apiberiame druska ir pipirais.

 

Receptas nr. 2 – lengvas žalias sumuštinis

 Dviems sumuštiniams reikės:

4 riekelių duonos JORĖ su saulėgrąžomis, 150 g tofu sūrio, trečdalio agurko, 30 g špinatų, apie 70 g brokolių ir moliūgų sėklų užtepėlės, druskos, pipirų, šlakelio alyvuogių aliejaus.

 Gaminimas:

Abi dvigubo sumuštinio riekeles patepame užtepėle. Ant jos dėliojame agurkus, apšlakstome juos trupučiu aliejaus, pabarstome druska ir pipirais. Tuomet dėliojame gabalėliais pjaustytą tofu, patepame likusia užtepėle ir vėl kartojame agurkų bei špinatų sluoksnius. Užvožiame antra dalimi duonos.