Nostalgiški pusryčiai trims! Pusryčiai, kurie nukelia į vaikystę – tokie šio pirkinių krepšelio receptai pagal GARDĖSIO „Bočių“ duoną. Tačiau šiame krepšelyje į tradicinius skonius pažvelgta naujai – rinkitės sumuštinių su kepintais obuoliais arba serrano kumpiu variacijas. Subalansuoti trijų asmenų šeimai!

Pirkinių krepšelį rasite BARBOROJE

Receptas nr. 1 – saldus sumuštinis su obuoliais ir medumi

4-5 sumuštinukams reikės:

Juodos BOČIŲ duonos be pridėtinio cukraus, vieno didesnio ar keleto mažesnių obuolių, 25 g kedrinių pinijų, 250 g rikotos sūrio, 25 g medaus.

Gaminimas:

Supjaustome obuolius norimo dydžio riekelėmis ir apie 10 min. pakepame sausoje keptuvėje arba 20-30 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.Kol obuoliai kepa, ant duonos riekelių storai tepame rikotos sūrį. Ant viršaus dėliojame iškeptus obuolius ir apipilame medumi.  Galiausiai pabarstome kedro riešutais.

Receptas nr. 2 – sotus sumuštinis su kumpiu

4-5 sumuštinukams reikės:

Juodos BOČIŲ duonos be pridėtinio cukraus, 100 g ispaniško arba itališko  kumpio, 25 g kedro riešutų, 250 g rikotos sūrio, šakelės krapų, druskos ir pipirų, šlakelio alyvuogių ar kito aliejaus.

Gaminimas:

Pasiruošiame užtepėlę: susmulkiname krapus, sumaišome rikotą su smulkintais krapais, įmaišome trečdali kedro riešutų, įberiame žiupsnelį druskos ir pipirų, įpilame šlakelį aliejaus.Tepame užtepėlę ant duonos, dedame kumpį, barstome likusius riešutus ir uždedame keletą šakelių krapų papuošimui.