KAS ANTRAS LIETUVIS IŠMETA NESUVARTOTĄ DUONĄ

Ar žinojote, kad pasaulyje kone trečdalis pagaminto maisto yra išmetama? Net Europoje šis skaičius siekia 88 mln. tonų maisto per metus. Tai itin aktuali problema, su kuria susiduria ir Lietuvos gyventojai.

 

Vienas dažniausiai išmetamų produktų – tai duona. „Gardėsio“ užsakymu atlikta Lietuvos gyventojų apklausa atskleidė, kad kone kas antras lietuvis išmeta nesuvartotus duonos gaminius. Nors atrodo, kad mums, lietuviams, ji turėtų būti šventa, tačiau kartais pritrūksta idėjų, kur galima išradingai panaudoti duoną arba ką daryti su jos likučiais, todėl ši atsiduria šiukšliadėžėje…

Vienas paprasčiausių būdų, norint neišmesti maisto namuose – atsakingai planuoti ir apgalvoti receptus bei jiems reikiamus kiekius. Tačiau dažnai tam pritrūksta laiko.

Todėl kviečiame prisidėti prie „Gardėsio“ duonos ir „Barboros“ iniciatyvos „Gardžiuotis gera, o išmesti – gėda“.

Projekto metu Jums siūlome pagal specialius receptus iš anksto paruoštus pirkinių krepšelius. Iš kiekvieno pirkinių krepšelio produktų galėsite pasigaminti du mūsų siūlomus patiekalus pagal pateiktus receptus, taip sunaudojant visą krepšelio maistą. 

Dalinamės receptais, kurie aktualūs skirtingiems poreikiams, ir kviečiame atrasti naujus duonos panaudojimo būdus. Juk gardžiuotis gera, o išmesti gėda, tiesa?