Tradiciniai amerikietiški pusryčiai dažniausiai turi tris ingredientus – skrebutį, šoninę ir keptą kiaušinį, šalia patiekiant žymiojo klevų sirupo. Būtent sūrus šoninės skonis ir traškus sviestinis skrebutis puikiai dera su klevų sirupu, sukuriant tobulą saldaus ir sūraus skonių kombinaciją.

2 porcijoms reikės: 3 kiaušinių, 100 ml pieno, 4 riekelių „brioche“ sviestinės duonos, gabalėlio sviesto kepimui, 50 g šoninės, 50 g Parmos kumpio, druskos ir pipirų pagal skonį, 2 v. š. svogūnų arba figų čatnio, 40 ml klevų sirupo.

Gaminimas: išplakite vieną didesnį kiaušinį su pienu, druska ir pipirais. Šiame plakinyje keletą minučių po vieną pamirkykite 4 duonos riekeles. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir riekeles apkepkite iš abiejų pusių, kol jos švelniai apskrus.

Pasiruoškite kiaušinius. Keptuvėje pakepkite šoninės juosteles, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės, o likusiuose riebaluose atsargiai įmuškite 2 kiaušinius, kad jie nesusiliestų ir trynys išliktų sveikas. Pabarstykite druska ir pipirais, uždenkite keptuvės dangtį ir kepkite 4-5 minutes ant silpnos ugnies, kol kiaušinio baltymas iškeps, o trynys vis dar bus skystas.

Serviruokite po dvi duonos riekeles, ant viršaus tepkite svogūnų arba figų čatnį, dėliokite šoninę ir kumpį, apipilkite klevų sirupu, o pabaigoje uždėkite keptą kiaušinį.