Ingredientai

3 sumuštiniams reikės:
• 3 riekelių tamsios SĖKLŲ duonos
• 100 g virtų baltųjų pupelių
• 2 saujų špinatų
• 2 skiltelių česnako
• Kelių šakelių petražolių
• ½ didelio avokado
• Šiek tiek citrinos sulčių
• 10 vyšninių pomidorų
• 3 a.š. lukštentų kanapių sėklų
• Saujelės saulėgrąžų daigų
• Ypač tyro alyvuogių aliejaus
• Druskos, juodųjų pipirų

Instrukcijos

1. Avokadą sutrinkite. Apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje pusę minutės švelniai apkepkite įspaustas česnako skilteles. Sudėkite špinatus, per pusę perpjautus pomidorus ir trumpai apkepkite, kol sukris. Suberkite virtas pupeles, išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite. Pagardinkite smulkintomis petražolėmis, druska ir juodaisiais pipirais, citrinos sultimis.
3. Duonos riekeles paskrudinkite.
4. Ant duonos riekelių užtepkite avokadą. Sudėkite keptas pupeles. Pagardinkite daigais ir kanapių sėklomis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.