Ingredientai

  • 2 „Gardėsio“ DARŽOVINIŲ paplotėlių
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • nedidelio raudonojo svogūno
  • žiupsnelio druskos (pagal skonį)
  • žiupsnelio čili pipirų dribsnių
  • 2 v. š. agavų sirupo
  • 70 g veganiškos fetos
  • 100 g veganiškos kreminės užtepėlės
  • 100 g šilauogių
  • saujelės gražgarsčių, sultenių ar kitų žalumynų.

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, pabarstykite druska (pagal skonį) ir čili pipirų dribsniais. Kepkite svogūnus, kol šie suminkštės, po to įpilkite agavų sirupo, leisdami svogūnams karamelizuotis.
  3. Dubenyje sumaišykite fetą ir užtepėlę, šiuo mišiniu užtepkite paplotėlius. Uždėkite karamelizuotus svogūnus ir užberkite uogas.
  4. Įdėkite paplotėlius į orkaitę ir kepkite apie 5 minutes, arba kol sūris suminkštės, o paplotėliai gražiai apskrus.
  5. Traukite iš orkaitės, dėkite žalėsius ir gardžiuokitės, kol karšti!