
Ingredientai
- 2 „Gardėsio“ DARŽOVINIŲ paplotėlių
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- nedidelio raudonojo svogūno
- žiupsnelio druskos (pagal skonį)
- žiupsnelio čili pipirų dribsnių
- 2 v. š. agavų sirupo
- 70 g veganiškos fetos
- 100 g veganiškos kreminės užtepėlės
- 100 g šilauogių
- saujelės gražgarsčių, sultenių ar kitų žalumynų.
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, pabarstykite druska (pagal skonį) ir čili pipirų dribsniais. Kepkite svogūnus, kol šie suminkštės, po to įpilkite agavų sirupo, leisdami svogūnams karamelizuotis.
- Dubenyje sumaišykite fetą ir užtepėlę, šiuo mišiniu užtepkite paplotėlius. Uždėkite karamelizuotus svogūnus ir užberkite uogas.
- Įdėkite paplotėlius į orkaitę ir kepkite apie 5 minutes, arba kol sūris suminkštės, o paplotėliai gražiai apskrus.
- Traukite iš orkaitės, dėkite žalėsius ir gardžiuokitės, kol karšti!