Ingredientai

  • 2 riekelių „Gardėsio“ juodos grūdų duonos
  • 1 nedidelio avokado
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • ½ puodelio vandens
  • ½ puodelio obuolių acto
  • 1 ½ v. šaukšto klevų sirupo arba cukraus
  • žiupsnelio druskos.
  • Burokėlių humusui:
  • 1 skardinės avinžirnių
  • 1 nedidelio virto burokėlio
  • ½ citrinos sulčių
  • 2 v. šaukštų tahinio
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • ½ a. šaukštelio kumino
  • Petražolių ir čili dribsnių papuošimui

Instrukcijos

  1. Actą, vandenį, cukrų ir druską sudėti į puodą ir užvirti. Į stiklainiuką sudėti pjaustytą svogūną, užpilti pasiruoštu marinatu ir palikti atvėsti.
  2. Visus humuso ingredientus dėti į maisto smulkintuvą ir trinti iki vientisos masės. Jei humusas gaunasi per tirštas, įpilti šiek tiek nuo avinžirnių likusio skysčio. Paragauti, ar netrūksta druskos.
  3. Ant ruginės grūdų duonos tepti humusą, dėti smulkintą avokadą, marinuotus svogūnus, čili granules, žalumynus.