Ingredientai
- 2 riekelių „Gardėsio“ juodos grūdų duonos
- 1 nedidelio avokado
- 1 nedidelio raudonojo svogūno
- ½ puodelio vandens
- ½ puodelio obuolių acto
- 1 ½ v. šaukšto klevų sirupo arba cukraus
- žiupsnelio druskos.
- Burokėlių humusui:
- 1 skardinės avinžirnių
- 1 nedidelio virto burokėlio
- ½ citrinos sulčių
- 2 v. šaukštų tahinio
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- ½ a. šaukštelio kumino
- Petražolių ir čili dribsnių papuošimui
Instrukcijos
- Actą, vandenį, cukrų ir druską sudėti į puodą ir užvirti. Į stiklainiuką sudėti pjaustytą svogūną, užpilti pasiruoštu marinatu ir palikti atvėsti.
- Visus humuso ingredientus dėti į maisto smulkintuvą ir trinti iki vientisos masės. Jei humusas gaunasi per tirštas, įpilti šiek tiek nuo avinžirnių likusio skysčio. Paragauti, ar netrūksta druskos.
- Ant ruginės grūdų duonos tepti humusą, dėti smulkintą avokadą, marinuotus svogūnus, čili granules, žalumynus.