Ingredientai

4 sumuštiniams reikės:
• 4 riekelių šviesios SĖKLŲ duonos
• 1/2 vištienos krūtinėlės filė
• 2 plonai pjaustyto čederio sūrio riekelių
• 12 vyšninių pomidorų
• 1/2 agurko
• Saujelės gražgarsčių
• 2 a.š. pesto padažo
• Šlakelio tiršto balzaminio acto
• Šlakelio aliejaus
• Druskos, juodųjų pipirų, vištienos prieskonių

Instrukcijos

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
2. Vištienos krūtinėlę ištieskite ant kepimo popieriaus lakšto ir iš abiejų pusių apibarstykite druska bei prieskoniais. Aptepkite balzaminiu actu ir 1 a.š. pesto padažo. Uždenkite kitu kepimo popieriaus lakštu ir gerai išmuškite kočėlu, kad vištiena suminkštėtų. Jei turite laiko, pamarinuokite šaldytuve.
3. Vištienos krūtinėlę viršutine puse žemyn dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos ir šlakeliu aliejaus pateptos kepimo skardos. Kepkite apie 10-15 min. Apverskite ir į šalia sudėkite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus. Kepkite dar apie 10 min. Ant vištienos filė uždėkite sūrio riekeles ir apkepkite dar kelias minutes, kol sūris aptirps.
4. Paskrudinkite duonos riekeles. Ant jų dėkite keptus pomidorus ir patraiškykite šakute. Sudėkite plonai supjaustytą vištienos filė ir agurko juosteles. Pagardinkite gražgarstėmis ir pesto padažu.