Ingredientai

Ingredientai 2 sumuštiniams:

  • 2 tamsios SĖKLŲ duonos riekės
  • 2 mažų virtų burokėlių
  • 1 v.š. tiršto kreminio balzaminio acto
  • 2 a.š. kreminio varškės sūrelio
  • Kelių sausoje keptuvėje paskrudintų karijų arba graikinių riešutų
  • 3 v.š. grūdėtos varškės
  • Kelių saulėgrąžų daigų
  • Žiupsnelio druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Didelės saujos gražgarsčių (patiekimui)
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus (burokėlių kepimui)

Instrukcijos

  1. Burokėlius supjaustykite griežinėliais ir kelias minutes apkepkite keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Supilkite tirštą balzaminį actą ir kepkite ant nedidelės kaitros apie 5 minutes, kol burokėliai aplips glazūra ir ims blizgėti.
  2. Grudėtą varškę nuvarvinkite per sietelį.
  3. Ant duonos riekės užtepkite kreminį varškės sūrelį, sudėkite karamelizuotus burokėlius, grūdėtą varškę.
  4. Apibarstykite pasmulkintais karijų arba graikiniais riešutais.
  5. Sudėkite saulėgrąžų daigus.
  6. Patiekite su gražgarstėmis.