Ingredientai
Ingredientai 2 sumuštiniams:
- 4 šviesių porcijinių SĖKLŲ duonelių riekių
- 3-4 putpelių kiaušinių
- Keptų vištienos krūtinėlės arba vištienos šlaunelių, blauzdelių mėsos gabalėlių (galima naudoti ir keptos mėsos likučius)
- 2 Romaninės salotos lapų
- 2 a.š. tarkuoto kietojo sūrio
Padažui:
- 1 a.š. majonezo
- 1,5 v.š. tiršto graikiško jogurto
- 1/2 a.š. Dižono garstyčių
- 3 a.š. tarkuoto kietojo sūrio
- Žiupsnelio česnakų granulių
- Žiupsnelio druskos
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Šlakelio citrinos sulčių
Instrukcijos
- Išvirtkite, nulupkite ir per pusę perpjaukite putpelių kiaušinius.
- Padažui elektriniame smulkintuve sumaišykite visus išvardintus ingredientus.
- Ant apatinių SĖKLŲ duonelių riekių uždėkite Romaninės salotos lapus - jie prilaikys kitus ingredientus ir padažą.
- Ant salotos lapų sudėkite keptos vištienos griežinėlius ir putpelių kiaušinius. Apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
- Jei sumuštinį valgysite iškart – paskirstykite padažą ir ant viršaus užvožkite antrąsias duonelių riekes. Jei sumuštinį valgysite vėliau, padažą laikykite atskirame indelyje ir uždėkite tik prieš valgant.