Ingredientai

Ingredientai 2 sumuštiniams:

  • 4 šviesių porcijinių SĖKLŲ duonelių riekių
  • 3-4 putpelių kiaušinių
  • Keptų vištienos krūtinėlės arba vištienos šlaunelių, blauzdelių mėsos gabalėlių (galima naudoti ir keptos mėsos likučius)
  • 2 Romaninės salotos lapų
  • 2 a.š. tarkuoto kietojo sūrio

Padažui:

  • 1 a.š. majonezo
  • 1,5 v.š. tiršto graikiško jogurto
  • 1/2 a.š. Dižono garstyčių
  • 3 a.š. tarkuoto kietojo sūrio
  • Žiupsnelio česnakų granulių
  • Žiupsnelio druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Šlakelio citrinos sulčių

Instrukcijos

  1. Išvirtkite, nulupkite ir per pusę perpjaukite putpelių kiaušinius.
  2. Padažui elektriniame smulkintuve sumaišykite visus išvardintus ingredientus.
  3. Ant apatinių SĖKLŲ duonelių riekių uždėkite Romaninės salotos lapus - jie prilaikys kitus ingredientus ir padažą.
  4. Ant salotos lapų sudėkite keptos vištienos griežinėlius ir putpelių kiaušinius. Apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
  5. Jei sumuštinį valgysite iškart – paskirstykite padažą ir ant viršaus užvožkite antrąsias duonelių riekes. Jei sumuštinį valgysite vėliau, padažą laikykite atskirame indelyje ir uždėkite tik prieš valgant.