Ingredientai

  • 4 „Gardėsio” GRŪDŲ duonos riekelių,
  • Vieno didelio virto burokėlio,
  • 2 v. š. majonezo,
  • 1 v. š. pomidorų padažo,
  • Šlakelio citrinos sulčių,
  • Nedidelis raugintas agurkėlis,
  • 50 g raugintų kopūstų,
  • 4-6 riekelių mėgstamo sūrio,
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus,
  • Druskos ir pipirų.

Instrukcijos

  1. Burokėlį supjaustykite lygiomis riekelėmis. Pagardinkite jas druska ir pipirais.
  2. Pasiruoškite padažą: sumaišykite majonezą, pomidorų padažą, labai smulkiai pjaustytą agurkėlį ir citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Sluoksniuokite sumuštinį: tepkite kiekvieną duonos riekelę padažu. Ant vienos riekelės uždėkite šiek tiek raugintų kopustų, mėgstamą sūrį, burokėlius. Tuomet vėl sluoksnis sūrio ir sluoksnis burokėlių. Galiausiai užvožkite antrąją duonos riekele.
  4. Suvožtinį trumpam pašaukite į orkaitę, kad sūris išsilydytų ir duonelė šiek tiek apskrustų.