Ingredientai

  • Skirtingų rūšių grybų (baravykai, voveraitės, pievagrybiai ar pan.) 2 saujos
  • Česnako 1 skiltelė
  • Tarkuoto parmezano sūrio
  • Tepamo kreminio sūrio 100 g
  • Kedrinių pinijų 20 g
  • Juodos raikytos BOČIŲ duonos 2 riekės
  • Sviesto 1 v. š.
  • Alyvuogių aliejus (pašlakstymui)
  • Mėgstamų žolelių papuošimui
  • Druskos
  • Pipirų
  • Džiovintų čiobrelių

Instrukcijos

  1. Dubenėlyje sumaišome kreminį sūrį su druska, pipirais ir džiovintais čiobreliais.
  2. Įkaitiname vidutinio dydžio keptuvę, išlydome sviestą ir dedame smulkintus grybus. Pakepame 4-5 minutes, tuomet dedame smulkintą česnaką, viską gerai išmaišome ir leidžiame pakepti dar kelias minutes, kol grybai gražiai paruduos ir apskrus.
  3. Ant skrudintos duonos riekės tepame kreminį sūrį, ant viršaus paskirstome grybus.
  4. Sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies paskrudiname kedrines pinijas.
  5. Sumuštinį puošiame mėgstamomis žolelėmis ir skrudintomis kedrinėmis pinijomis, viršų barstome parmezano sūriu, šlakstome alyvuogių aliejumi.