Ingredientai

  • Saldžiųjų bulvių 1 vnt.
  • Raudonojo svogūno 1 vnt.
  • Halumio sūrio 2 riekės
  • Juodos raikytos BOČIŲ duonos 4 riekės
  • Špinatų sauja
  • Didesnio virto burokėlio 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejaus 2 v. š.
  • Balzaminio acto kremo 2 v. š.
  • Česnako 1 skiltelės
  • Druskos
  • Pipirų
  • Cukraus

Instrukcijos

  1. Saldžias bulves nulupame, pjaustome griežinėliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Įkaitiname orkaitę iki 200 °C laipsnių ir kepame bulves apie 20-25 min., kol šios suminkštės.
  2. Įkaitiname keptuvę, pilame šaukštą alyvuogių aliejaus ir beriame žiedeliais pjaustytus svogūnus, kepame ant mažos ugnies apie 10 min. Tuomet pilame šaukštą balzaminio acto kremo, žiupsnelį druskos ir cukraus, dar truputį pakepame.
  3. Burokėlį supjaustome griežinėliais, barstome druska, pakepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi keletą minučių, pilame likusį šaukštą balzaminio acto kremo, dar pakepame kol lengvai apskrus ir karamelizuosis.
  4. Duonos riekes tepame sviestu ir iš abiejų pusių apkepame kelias minutes keptuvėje kol šios gražiai apskrus. Tuomet riekes įtriname česnako skiltele.
  5. Halumio sūrį kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol paruduos ir apskrus.
  6. Ant pirmųjų duonos riekelių dedame burokėlius, špinatus, saldžiąsias bulves, keptą sūrį ir galiausiai – karamelizuotus svogūnus. Papildomai dar galima pagardinti balzaminio acto kremu. Užvožiame antrąja duonos riekele.