Ingredientai

  • 4 riekelių „Gardėsio” GRŪDŲ batono
  • 50 g sūdytos lašišos
  • 2 keptų kiaušinių
  • 50 g tarkuoto sūrio
  • 8-10 vnt. smidrų
  • 1 v. š. garstyčių
  • Druskos ir pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. sviesto
  • ½ v. š. miltų
  • ¾ stiklinės pieno.

Instrukcijos

  1. Apie 20 minučių apkepkite smidrus 180-200 laipsnių temperatūroje, apšlakstę aliejumi, apibarstę druska ir pipirais.
  2. Paruoškite padažą: ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, įberkite miltus ir pakepinkite juos 1-2 minutes. Įpilkite pieno ir maišykite masę, kol ji pradės tirštėti. Sumažinkite ugnį ir įberkite tarkuoto sūrio bei žiupsnelį druskos ir pipirų.
  3. Ant paskrudintų ir dar karštų „Gardėsio“ GRŪDŲ batono riekelių tepkite garstyčių. Ant viršaus dėkite šiltą sūrio padažą, sūdytą lašišą, pakeptus smidrus ir keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkeptą kiaušinį jums mėgstamu būdu.
  4. Pabarstykite šviežiai grūstais pipirais ir jūsų mėgstamais žalumynais.