Ingredientai

  • 4 riekelių „Gardėsio“ batono su kefyru ir kalciu
  • 1 v. š. sviesto
  • 100 g varškės užtepėlės
  • 50 g kumpio
  • 50 g sūrio
  • trečdalio cukinijos
  • nedidelio batato
  • pusės nedidelio mėlynojo svogūno
  • žiupsnelio druskos ir pipirų pagal skonį
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 100 g humuso
  • 200 g mėgstamų daržovių (morkų, salierų)

Instrukcijos

  1. Duonos riekeles paskrudinkite keptuvėje ant šaukšto lydyto sviesto.
  2. Cukiniją ir batatus plonai supjaustykite ir pakepkite keptuvėje, apibarstę druska ir pipirais bei pašlakstę aliejumi, kol šie suminkštės.
  3. Ant duonos riekių storai tepkite varškės užtepėlę ir dėliokite visus ingredientus: cukinijas, kumpį, svogūnus, sūrį ir batatus.
  4. Suvožtinį lengvai suspauskite. Patiekite su humusu ir šviežių daržovių lazdelėmis.