Ingredientai

  • 2 mažų bananų
  • 4 riekelių „Gardėsio“ brioche sumuštinių duonos SKRUDINK IR RAGAUK
  • 2 nedidelių kiaušinių
  • 80-100 ml pieno
  • 1 a. š. cukraus ar kito saldiklio
  • 5 a. š. vanilės ekstrakto
  • 5 a. š. cinamono
  • 2 v. š. sviesto
  • 70 ml klevų sirupo
  • 2 v. š. riešutų sviesto
  • Mėgstamų riešutų ar džiovintų vaisių papuošimui.

Instrukcijos

  1. Išplakite kiaušinius, pieną, cinamoną, vanilę ir cukrų (ar kitą saldiklį).
  2. Pasiruoškite bananus. Perpjaukite pusiau ir kepkite perpjauta puse žemyn keptuvėje su išlydytu sviestu. Taip pat įpilkite į keptuvę šaukštelį klevų sirupo ar medaus. Kepkite, kol karamelizuosis.
  3. Plakinyje po vieną pamirkykite duonos riekeles (po keletą minučių) ir kepkite keptuvėje ant išlydyto sviesto, kol abi riekelių pusės gražiai apskrus.
  4. Sluoksniuokite sumuštinį – ant apkeptų duonos riekelių tepkite riešutų sviestą ir per vidurį dėliokite karamelizuotus bananus. Galite papildomai apšlakstyti klevų sirupu. Tuomet užvožkite antrąja riekele. Abi riekeles šiek tiek suspauskite.
  5. Puoškite smulkintais riešutais ar mėgstamais džiovintais vaisiais.
  6. Patiekite aplieję medumi, plakta grietinėle ar mėgstama uogiene.