
Ingredientai
- 2 mažų bananų
- 4 riekelių „Gardėsio“ brioche sumuštinių duonos SKRUDINK IR RAGAUK
- 2 nedidelių kiaušinių
- 80-100 ml pieno
- 1 a. š. cukraus ar kito saldiklio
- 5 a. š. vanilės ekstrakto
- 5 a. š. cinamono
- 2 v. š. sviesto
- 70 ml klevų sirupo
- 2 v. š. riešutų sviesto
- Mėgstamų riešutų ar džiovintų vaisių papuošimui.
Instrukcijos
- Išplakite kiaušinius, pieną, cinamoną, vanilę ir cukrų (ar kitą saldiklį).
- Pasiruoškite bananus. Perpjaukite pusiau ir kepkite perpjauta puse žemyn keptuvėje su išlydytu sviestu. Taip pat įpilkite į keptuvę šaukštelį klevų sirupo ar medaus. Kepkite, kol karamelizuosis.
- Plakinyje po vieną pamirkykite duonos riekeles (po keletą minučių) ir kepkite keptuvėje ant išlydyto sviesto, kol abi riekelių pusės gražiai apskrus.
- Sluoksniuokite sumuštinį – ant apkeptų duonos riekelių tepkite riešutų sviestą ir per vidurį dėliokite karamelizuotus bananus. Galite papildomai apšlakstyti klevų sirupu. Tuomet užvožkite antrąja riekele. Abi riekeles šiek tiek suspauskite.
- Puoškite smulkintais riešutais ar mėgstamais džiovintais vaisiais.
- Patiekite aplieję medumi, plakta grietinėle ar mėgstama uogiene.