Ingredientai

  • 4 riekelių „Gardėsio“ brioche sumuštinių duonos SKRUDINK IR RAGAUK
  • 2 nedidelių kiaušinių
  • 80-100 ml pieno
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
  • 1 v. š. kreminio sūrio ar kitos užtepėlės
  • 50 g mėgstamo kumpio
  • 50 g čederio ar fermentinio sūrio
  • Žiupsnelio svogūnų laiškų
  • Gabalėlio sviesto ir šlakelio aliejaus kepimui
  • Kajeno paprikos (nebūtina).

Instrukcijos

  1. Negiliame inde išplakite kiaušinius, pieną, žiupsnelį druskos ir pipirų.
  2. Duonos riekeles per vidurį šiek tiek įspauskite, kad susidarytų duobutė įdarui;
  3. Sumaišykite kreminį sūrį arba užtepėlę, čederio ar fermentinį sūrį, kumpį ir svogūnų laiškus. Jeigu mėgstate aštriau, įberkite žiupsnelį kajeno paprikos.
  4. Tepkite šį mišinį ant įspaustos duonos riekelių vidinės pusės. Suspauskite dvi riekeles tarpusavyje, kad įdaras liktų viduje.
  5. Kiekvieną sumuštinį pamerkite į kiaušinių ir pieno plakinį. Stenkitės, kad plakinys įsigertų į duonos riekelių išorę, tačiau nepatektų į sumuštinio vidų.
  6. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įdėkite gabalėlį sviesto ir įpilkite šlakelį aliejaus.
  7. Kiekvieną įdarytą sumuštinį kepkite, kol apskrus, ir apverskite. Jeigu reikia – pridėkite papildomai sviesto.
  8. Sumuštinius patiekite karštus ir perpjautus įstrižai. Gardinkite mėgstamu padažu arba žalėsiais.