
Ingredientai
- 4 riekelių „Gardėsio“ brioche sumuštinių duonos SKRUDINK IR RAGAUK
- 2 nedidelių kiaušinių
- 80-100 ml pieno
- Žiupsnelio druskos ir pipirų
- 1 v. š. kreminio sūrio ar kitos užtepėlės
- 50 g mėgstamo kumpio
- 50 g čederio ar fermentinio sūrio
- Žiupsnelio svogūnų laiškų
- Gabalėlio sviesto ir šlakelio aliejaus kepimui
- Kajeno paprikos (nebūtina).
Instrukcijos
- Negiliame inde išplakite kiaušinius, pieną, žiupsnelį druskos ir pipirų.
- Duonos riekeles per vidurį šiek tiek įspauskite, kad susidarytų duobutė įdarui;
- Sumaišykite kreminį sūrį arba užtepėlę, čederio ar fermentinį sūrį, kumpį ir svogūnų laiškus. Jeigu mėgstate aštriau, įberkite žiupsnelį kajeno paprikos.
- Tepkite šį mišinį ant įspaustos duonos riekelių vidinės pusės. Suspauskite dvi riekeles tarpusavyje, kad įdaras liktų viduje.
- Kiekvieną sumuštinį pamerkite į kiaušinių ir pieno plakinį. Stenkitės, kad plakinys įsigertų į duonos riekelių išorę, tačiau nepatektų į sumuštinio vidų.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įdėkite gabalėlį sviesto ir įpilkite šlakelį aliejaus.
- Kiekvieną įdarytą sumuštinį kepkite, kol apskrus, ir apverskite. Jeigu reikia – pridėkite papildomai sviesto.
- Sumuštinius patiekite karštus ir perpjautus įstrižai. Gardinkite mėgstamu padažu arba žalėsiais.