Ingredientai

  • 8-10 riekelių „Gardėsio“ brioche sumuštinių duonos SKRUDINK IR RAGAUK
  • 300 ml pieno
  • 50-60 g sviesto ir dar trupučio kepimo indo patepimui
  • 4 kiaušinių
  • Šlakelio vanilės esencijos
  • 100 g cukraus arba kito mėgstamo saldiklio
  • 2 a. š. cinamono
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Žiupsnelio druskos
  • Vienos didelės kriaušės
  • Vidutinio obuolio
  • 50 g karijų ar kitų mėgstamų riešutų
  • 50 g razinų ar kitų mėgstamų džiovintų vaisių
  • Šlakelio medaus
  • Plaktos grietinėlės arba karamelės papuošimui.

Instrukcijos

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Ištepkite sviestu 30 cm skersmens apvalų kepimo indą.
3. Obuolį ir kriaušę supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite juos citrinos sultimis, 1 a. š. cinamono ir 20 g cukraus.
4. Sudėkite duonos riekeles ratu, kartu su obuolio ir kriaušės skiltelėmis. Apšlakstykite jas lydytu sviestu.
5. Atskirame inde išplakite kiaušinius, pieną, likusį cukrų ar kitą saldiklį, likusį cinamoną ir vanilę. Užpilkite plakinį ant duonos ir vaisių mišinio, palaikykite apie 10-15 minučių, kad skystis susigertų į duoną.
6. Kepkite apie 20-25 minutes arba kol paviršius lengvai paruduos. Tuomet ištraukite, pabarstykite riešutais, razinomis, ir dar kepkite apie 10 min.
7. Patiekite su medumi, plakta grietinėle ar karameliniu sirupu.