Ingredientai

  • 3 kiaušinių
  • 4 riekelių „Gardėsio“ brioche sumuštinių duonos SKRUDINK IR RAGAUK
  • Gabalėlio sviesto ir aliejaus kepimui
  • 50 g šoninės
  • 50 g kumpio
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
  • 2 v. š. svogūnų arba figų čatnio
  • 40 ml klevų sirupo.

Instrukcijos

  1. Išplakite vieną didesnį kiaušinį su pienu, druska ir pipirais. Šiame plakinyje keletą minučių po vieną pamirkykite 4 duonos riekeles.
  2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą bei aliejų, riekeles apkepkite iš abiejų pusių, kol jos švelniai apskrus. Atidėkite.
  3. Keptuvėje pakepkite šoninės juosteles, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės, o likusiuose riebaluose atsargiai įmuškite 2 kiaušinius, kad jie nesusiliestų ir trynys išliktų sveikas.
  4. Pabarstykite druska ir pipirais, uždenkite keptuvės dangtį ir kepkite 4-5 minutes ant silpnos ugnies, kol kiaušinio baltymas iškeps, o trynys vis dar bus skystas.
  5. Serviruokite po dvi duonos riekeles, ant viršaus tepkite svogūnų arba figų čatnį, dėliokite šoninę ir kumpį, apipilkite klevų sirupu, o pabaigoje uždėkite keptą kiaušinį.