
Ingredientai
- 3 kiaušinių
- 4 riekelių „Gardėsio“ brioche sumuštinių duonos SKRUDINK IR RAGAUK
- Gabalėlio sviesto ir aliejaus kepimui
- 50 g šoninės
- 50 g kumpio
- Žiupsnelio druskos ir pipirų
- 2 v. š. svogūnų arba figų čatnio
- 40 ml klevų sirupo.
Instrukcijos
- Išplakite vieną didesnį kiaušinį su pienu, druska ir pipirais. Šiame plakinyje keletą minučių po vieną pamirkykite 4 duonos riekeles.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą bei aliejų, riekeles apkepkite iš abiejų pusių, kol jos švelniai apskrus. Atidėkite.
- Keptuvėje pakepkite šoninės juosteles, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės, o likusiuose riebaluose atsargiai įmuškite 2 kiaušinius, kad jie nesusiliestų ir trynys išliktų sveikas.
- Pabarstykite druska ir pipirais, uždenkite keptuvės dangtį ir kepkite 4-5 minutes ant silpnos ugnies, kol kiaušinio baltymas iškeps, o trynys vis dar bus skystas.
- Serviruokite po dvi duonos riekeles, ant viršaus tepkite svogūnų arba figų čatnį, dėliokite šoninę ir kumpį, apipilkite klevų sirupu, o pabaigoje uždėkite keptą kiaušinį.