
Ingredientai
- 200 g nedidelių bulvių
- 3 riekių tamsios „Gardėsio“ BOČIŲ ruginės duonos
- Ryšulėlio šviežių krapų
- 5 ančiuvių filė aliejuje
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus
- ½ šaukšto raudonojo vyno acto
- Česnako skiltelės
- 80 g mėgstamų žalumynų
- 50 g pjaustytų ridikėlių
- 2 keptų vištienos krūtinėlių be odelės.
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinkite iki 180-200 laipsnių;
- Kubeliais pjaustytą duoną paskaninkite žiupsneliu druskos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite apie 15 minučių, vidury kepimo apversdami.
- Virkite bulves dideliame pasūdyto verdančio vandens puode 20 minučių, kol jos suminkštės. Vištienos krūtinėles „suplėšykite“ šakute arba susmulkinkite.
- Pusę krapų, visus ančiuvius, alyvuogių aliejų, actą ir česnaką su dviem šaukštais vandens sutrinkite iki padažui tinkamos konsistencijos.
- Dar šiltas, nusausintas ir per pusę perpjautas bulves dėkite į dubenį kartu su žalėsiais, plonai pjaustytais ridikėliais ir plėšyta vištiena;
- Supilkite padažą, gerai išmaišykite.
- Sudėkite ruginės duonos skrebučius, tada atsargiai įmaišykite likusius supjaustytus krapus.