Ingredientai

  • 200 g nedidelių bulvių
  • 3 riekių tamsios „Gardėsio“ BOČIŲ ruginės duonos
  • Ryšulėlio šviežių krapų
  • 5 ančiuvių filė aliejuje
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ šaukšto raudonojo vyno acto
  • Česnako skiltelės
  • 80 g mėgstamų žalumynų
  • 50 g pjaustytų ridikėlių
  • 2 keptų vištienos krūtinėlių be odelės.

Instrukcijos

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180-200 laipsnių;
  2. Kubeliais pjaustytą duoną paskaninkite žiupsneliu druskos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite apie 15 minučių, vidury kepimo apversdami.
  3. Virkite bulves dideliame pasūdyto verdančio vandens puode 20 minučių, kol jos suminkštės. Vištienos krūtinėles „suplėšykite“ šakute arba susmulkinkite.
  4. Pusę krapų, visus ančiuvius, alyvuogių aliejų, actą ir česnaką su dviem šaukštais vandens sutrinkite iki padažui tinkamos konsistencijos.
  5. Dar šiltas, nusausintas ir per pusę perpjautas bulves dėkite į dubenį kartu su žalėsiais, plonai pjaustytais ridikėliais ir plėšyta vištiena;
  6. Supilkite padažą, gerai išmaišykite.
  7. Sudėkite ruginės duonos skrebučius, tada atsargiai įmaišykite likusius supjaustytus krapus.