
Ingredientai
- Juodos raikytos BOČIŲ duonos 2 riekelių
- Vidutinio dydžio apvirtų šparagų 4-6 vnt.
- Žaliųjų žirnelių 2 a. š.
- Česnako 1 skiltelės
- Tarkuoto parmezano sūrio 2 a. š.
- Tepamo rikotos sūrio 4 v. š.
- Ridikėlių 2 vnt.
- Parmos kumpio 4 juostelių
- Citrinos sulčių 1 a. š.
- Druskos
- Pipirų
- Alyvuogių aliejaus (pašlakstymui)
Instrukcijos
- Į rikotos sūrį dedame smulkintą česnako skiltelę, druską ir pipirus, tuomet įpilame citrinos sulčių ir viską gerai išmaišome.
- Paskrudiname duonos riekeles ir ant kiekvienos iš jų užtepame storą rikotos sūrio sluoksnį.
- Šparagus supjaustome į kelias dalis ir kartu su žirneliais dėliojame ant rikotos sūriu ištepto sumuštinio. Tuomet dedame parmos kumpį. Ridikėlius supjaustome itin plonais griežinėliais ir dėliojame ant viršaus.
- Sumuštinius šlakstome alyvuogių aliejumi ir barstome parmezano sūriu.