Ingredientai

  • Juodos raikytos BOČIŲ duonos 2 riekelių
  • Vidutinio dydžio apvirtų šparagų 4-6 vnt.
  • Žaliųjų žirnelių 2 a. š.
  • Česnako 1 skiltelės
  • Tarkuoto parmezano sūrio 2 a. š.
  • Tepamo rikotos sūrio 4 v. š.
  • Ridikėlių 2 vnt.
  • Parmos kumpio 4 juostelių
  • Citrinos sulčių 1 a. š.
  • Druskos
  • Pipirų
  • Alyvuogių aliejaus (pašlakstymui)

Instrukcijos

  1. Į rikotos sūrį dedame smulkintą česnako skiltelę, druską ir pipirus, tuomet įpilame citrinos sulčių ir viską gerai išmaišome.
  2. Paskrudiname duonos riekeles ir ant kiekvienos iš jų užtepame storą rikotos sūrio sluoksnį.
  3. Šparagus supjaustome į kelias dalis ir kartu su žirneliais dėliojame ant rikotos sūriu ištepto sumuštinio. Tuomet dedame parmos kumpį. Ridikėlius supjaustome itin plonais griežinėliais ir dėliojame ant viršaus.
  4. Sumuštinius šlakstome alyvuogių aliejumi ir barstome parmezano sūriu.