Kodėl Jūsų savaitės pirkinių krepšelyje turėtų atsirasti duona?
-
Duona – tai viso pasaulio mitybos pagrindas Duona – vienas svarbiausių ir seniausių valgių žmonijos istorijoje. Dėl savo universalumo kai kuriose pasaulio kalbose ir kultūrose duona – tai maisto sinonimas.
-
Duona – kupina gerųjų maistinių savybių Duona, kartu su kitais grūdiniais produktais, sudaro mitybos piramidės pagrindą ir suteikia mums būtinos energijos. Joje gausu naudingų maistinių skaidulų, aminorūgščių, mineralų, B grupės vitaminų.
-
Duona – tai universalus produktas Duona – tai kur kas daugiau, nei sumuštinis. Duonos pyragas, gardūs skrebučiai, tiršta duonos sriuba ar saldus apkepas – tai tik keletas idėjų, kaip sumaniai panaudoti duoną savo virtuvėje.
-
Duona – skirtingiems skoniams Šiandien pasirinkimas duonos lentynose – didžiulis, todėl kiekvienas ras sau gardžiausią kepalą. Nuo sodrių ruginių gaminių su grūdais iki purių ir minkštų kvietinių kepinių, patiksiančių net patiems mažiausiems.
Kaip išlaikyti duoną šviežia ilgiau?
Duona – tai daugiau, nei sumuštinis
Šviežias, ką tik iš parduotuvės parsineštas duonos kepaliukas – tai drobė jūsų kulinariniams kūriniams. Ruoškite gardžiausius sumuštinius, skrebučius ir mėgaukitės.
Pusryčiai – skrebutis su avokadu, kiaušiniu ir žalėsiais. Pietūs – dvigubas suvožtinis su kalakutiena ir humusu. Vakarienė – sumuštinis su varške, lašiša ir krapais. Štai jums idėja, kaip duoną pritaikyti skirtingiems patiekalams. O ką daryti, jeigu spintelėje užsiliko apdžiūvusių duonos riekelių? Tai jokia problema, anaiptol – galimybė leistis naujų kulinarinių atradimų link! Štai Viduržemio jūros regiono šalių virėjai jau seniai suprato, kad su apdžiūvusia duona galima pagaminti daugybę gardžių patiekalų: itališka pupelių sriuba „ribollita“, gaivios „panzanella“ salotos, sotūs duonos pudingai ar gardūs skrebučiai – tai tik keletas netikėtų skonio atradimų. Daugelis yra linkę manyti, kad apdžiūvusi duona – jau nebetinkama vartoti, tačiau tai netiesa. Yra keletas būdų ją „atgaivinti“:
Pirmas variantas, galite duoną pakaitinti orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje. Tokiu būdu duonoje esantis krakmolas suminkštėja ir ji trumpam tampa tarsi šviežia.
Antras variantas – atvirkščiai, išgarinti visą duonoje esančią drėgmę ir suteikti jai traškumo skrudinant ar pakepant keptuvėje.
Trečias variantas – apdžiūvusią duoną naudokite kaip pagrindą kepiniams, nes tokia duona yra „ištroškusi“ drėgmės ir puikiai sugeria bet kokius skysčius, prisisotindama įvairiausių skonių