Ingredientai

  • 2 riekelių paskrudintos baltos raikytos duonos „Jorė“
  • 2 mažų burokėlių (išvirtų arba iškeptų folijoje)
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Baziliko lapelių patiekimui
  • Balzamiko acto patiekimui
  • Juodųjų pipirų

Fetos kremui:

  • 80 g fetos sūrio (sutrupinto)
  • 2 šaukštų graikiško jogurto
  • ¼ citrinos sulčių
  • ½ šaukšto alyvuogių aliejaus

Instrukcijos

  1. Pasigaminkite fetos kremą: suplakite fetą, jogurtą, citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir maždaug 1 šaukštą šalto vandens, kol gausite purią vientisą masę.
  2. Mažoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Burokėlius supjaustykite riekelėmis ir apkepkite iš abiejų pusių.
  3. Ant paskrudintos duonos riekelių dėkite fetos kremo, ant jo – keptus burokėlius, papuoškite baziliko lapeliais, pašlakstykite keliais lašais balzamiko acto, pabarstykite grūstais pipirais.