Ingredientai
- 2 riekelių paskrudintos baltos raikytos duonos „Jorė“
- 2 mažų burokėlių (išvirtų arba iškeptų folijoje)
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- Baziliko lapelių patiekimui
- Balzamiko acto patiekimui
- Juodųjų pipirų
Fetos kremui:
- 80 g fetos sūrio (sutrupinto)
- 2 šaukštų graikiško jogurto
- ¼ citrinos sulčių
- ½ šaukšto alyvuogių aliejaus
Instrukcijos
- Pasigaminkite fetos kremą: suplakite fetą, jogurtą, citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir maždaug 1 šaukštą šalto vandens, kol gausite purią vientisą masę.
- Mažoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Burokėlius supjaustykite riekelėmis ir apkepkite iš abiejų pusių.
- Ant paskrudintos duonos riekelių dėkite fetos kremo, ant jo – keptus burokėlius, papuoškite baziliko lapeliais, pašlakstykite keliais lašais balzamiko acto, pabarstykite grūstais pipirais.