
Ingredientai
- 2 riekelių paskrudintos baltos raikytos duonos „Jorė“
- 100 g šviežių arba šaldytų pupų
- Saujelės gražgarsčių, ½ skiltelės česnako
- 15 g tarkuoto sūrio (parmidžãnas, pekorino ar panašaus)
- Citrinos sulčių
- 25 ml alyvuogių aliejaus
- Čili dribsnių patiekimui
Instrukcijos
- Pasūdytame vandenyje apvirkite pupas. Perliekite šaltu vandeniu, nulupkite jų odelę, išimdami skaisčiai žalią minkštimą.
- Sudėkite pupas į mažą smulkintuvą (pasilikite kelias dekoracijai), ten pat sudėkite gražgarstes, česnaką, tarkuotą sūrį, įspauskite citrinos sulčių ir pulsuojančiais judesiais pertrinkite, kad masė būtų ne visai tolygi. Pagardinkite druska, jei trūksta.
- Šią masę dėkite ant paskrudintos duonos gabalėlių, papuoškite pupomis ir pabarstykite čili pipirų dribsniais.