Ingredientai

  • 2 riekelių paskrudintos baltos raikytos duonos „Jorė“
  • 100 g šviežių arba šaldytų pupų
  • Saujelės gražgarsčių, ½ skiltelės česnako
  • 15 g tarkuoto sūrio (parmidžãnas, pekorino ar panašaus)
  • Citrinos sulčių
  • 25 ml alyvuogių aliejaus
  • Čili dribsnių patiekimui

 

Instrukcijos

  1. Pasūdytame vandenyje apvirkite pupas. Perliekite šaltu vandeniu, nulupkite jų odelę, išimdami skaisčiai žalią minkštimą.
  2. Sudėkite pupas į mažą smulkintuvą (pasilikite kelias dekoracijai), ten pat sudėkite gražgarstes, česnaką, tarkuotą sūrį, įspauskite citrinos sulčių ir pulsuojančiais judesiais pertrinkite, kad masė būtų ne visai tolygi. Pagardinkite druska, jei trūksta.
  3. Šią masę dėkite ant paskrudintos duonos gabalėlių, papuoškite pupomis ir pabarstykite čili pipirų dribsniais.