
Ingredientai
Pagrindui reikės:
- 250 g „Jorės“ duonos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- ¾ puodelio (180 ml) augalinio pieno
- 6 didelių datulių
- 2 šaukštų kakavos miltelių
- 50 ml saldiklio (agavos arba klevų sirupo).
Kremui:
- Skardinės riebaus kokosų pieno
- 100 g cukraus pudros
- Šlakelio vanilės ekstrakto.
Pertepimui:
- 100 g mėgstamos uogienės.
Papuošimui:
- Uogų ir šokolado gabalėlių.
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Visus pyrago pagrindo ingredientus susmulkinkite iki vientisos masės.
- Nedidelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite masę. Kepkite apie 10-15 min.
- Atšaldykite dubenį, kuriame plaksite kremą. Išimkite iš šaldytuvo kokosų pieno skardinę ir nuimkite sukietėjusį riebiausią sluoksnį, naudokite tik jį.
- Plakite kokosų pieną apie 1 minutę, tuomet įpilkite vanilę ir cukraus pudrą. Plakite dar apie minutę.
- Ant atvėsusio pyrago viršaus tepkite mėgstamą uogienę, tuomet paskirstykite plaktą kremą.
- Pyragą papuoškite uogomis, šokoladu, riešutais.