Ingredientai

Pagrindui reikės:

  • 250 g „Jorės“ duonos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • ¾ puodelio (180 ml) augalinio pieno
  • 6 didelių datulių
  • 2 šaukštų kakavos miltelių
  • 50 ml saldiklio (agavos arba klevų sirupo).

Kremui:

  • Skardinės riebaus kokosų pieno
  • 100 g cukraus pudros
  • Šlakelio vanilės ekstrakto.

Pertepimui:

  • 100 g mėgstamos uogienės.

Papuošimui:

  • Uogų ir šokolado gabalėlių.

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Visus pyrago pagrindo ingredientus susmulkinkite iki vientisos masės.
  3. Nedidelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite masę. Kepkite apie 10-15 min.
  4. Atšaldykite dubenį, kuriame plaksite kremą. Išimkite iš šaldytuvo kokosų pieno skardinę ir nuimkite sukietėjusį riebiausią sluoksnį, naudokite tik jį.
  5. Plakite kokosų pieną apie 1 minutę, tuomet įpilkite vanilę ir cukraus pudrą. Plakite dar apie minutę.
  6. Ant atvėsusio pyrago viršaus tepkite mėgstamą uogienę, tuomet paskirstykite plaktą kremą.
  7. Pyragą papuoškite uogomis, šokoladu, riešutais.