Ingredientai

  • 2  riekių juodos duonos JORĖ
  • ½ sviestinio moliūgo
  • ½ skardinės kokosų pieno
  • 1‒2 šalotinių arba 1 įprasto svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • Sezamų aliejaus (galima keisti kitu mėgstamu aliejumi)
  • 1 laimo sulčių
  • 2 šaukštų žuvies padažo (galima nenaudoti)
  • Jūros druskos
  • 700 ml vištienos arba kito sultinio
  • Skrudintų sezamo sėklų papuošimui
  • Moliūgų sėklų aliejaus papuošimui (nebūtina)

Instrukcijos

  1. Moliūgą nulupkite, išskobkite ir supjaustykite kubeliais. JORĘ taip pat supjaustykite kubeliais. Moliūgą bei duoną perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tačiau jų nesumaišykite. Daržoves ir duoną apšlakstykite trupučiu aliejaus ir pašaukite į iki 160 °C įkaitintą konvekcinę (su ventiliatoriumi) orkaitę arba 180 °C orkaitę be ventiliatoriaus 20‒25 min. Kol moliūgas kepa, keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepkite smulkintus šalotus bei česnaką.  
  2. Iškepusį moliūgą, šalotus su česnaku dėkite į trintuvo indą arba sriubos puodą (jei naudojate rankinį trintuvą), supilkite sultinį, kokosų pieną, žuvies padažą, įspauskite laimo sultis. Trinkite iki vientisos konsistencijos, jei reikia, papildomai pasūdykite.
  3. Patiekite dubenėliuose apšlakstę moliūgų aliejumi, kokosų pienu, apibarstę skrudintomis sezamų sėklomis. Ant viršaus išdėliokite JORĖS krutonus.