Ingredientai

  • 5 riekių JORĖS su saulėgrąžomis
  • Pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 1 česnako skiltelės
  • 50 g čederio sūrio
  • 50 g gorgonzola dolce (saldesnė versija nei gorgonzola) pelėsinio sūrio
  • 2 šaukštų grietinės
  • 80 g artišokų aliejuje (svoris nukošus)
  • 2 šalotinių arba 1 klasikinio svogūno

Instrukcijos

1. JORĘ supjaustykite lazdelėmis. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite šaukštu aliejaus iš abiejų pusių, kepkite 160 °C konvekcinėje (su ventiliatoriumi) arba 180 °C orkaitėje be ventiliatoriaus kol apskrus, maždaug 15 min. Apskrudusią duoną įtrinkite česnaku.

2. Kol duona skrunda, pasiruoškite padažą. Šalotinius svogūnus susmulkinkite ir apkepkite šaukšte aliejaus keptuvėje kol apskrus, karamelizuosis. Artišokus susmulkinkite. Nedidelėje keptuvėje nelimpančia danga arba prikaistuvyje, žemesnėje kaitroje, ištirpdykite grietinę, čederį, įmaišykite gorgonzolą. Įmaišykite keptus šalotus bei artišokus.

3. Patiekite su traškiomis JORĖS lazdelėmis, kol padažas karštas ir tąsus.