Ingredientai

  • JORĖ klasikinių traškių
  • Pusės nedidelio sviestinio moliūgo
  • Pusės česnako galvos
  • 1 skardinės (400ml) arba 240 g virtų sviestinių pupelių
  • Nedidelio gabalėlio (30-40 g.) kietojo sūrio, pvz.: parmezano
  • Saujelės kalendrų sėklų
  • Pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • Pusės citrinos sulčių
  • Šlakelio vandens
  • Jūros druskos

Instrukcijos

  1. Sviestinį moliūgą supjaustyk 1 cm storio riekėmis. Išdėliok ant kepimo skardos, šalia dėk neluptą česnako galvą. Apšlakstyk aliejumi, pasūdyk ir įberk saujelę kalendrų sėklų. Pašauk į  180 C orkaitę 20‒25 min. arba kol sviestinis moliūgas suminkštės (česnaką ištrauk šiek tiek anksčiau).
  2. Sviestinio moliūgo minkštimą dėk į trintuvą kartu su česnako minkštimu bei kalendromis. Suberk nuplautas konservuotas arba virtas sviestines pupeles. Įtarkuok sūrį, įspausk citrinos sulčių. Trink iki vientisos konsistencijos. Jei reikia, įpilk šiek tiek vandens, kad pasiektum norimą užtepėlės tirštumą. Pasūdyk pagal skonį.
  3. Patiek su JORĖS traškiais.