Ingredientai

  • JORĖS traškių su česnakais
  • Pusės vidutinio sviestinio moliūgo
  • 1 skardinės arba pakelio (400 ml) kokosų pieno
  • 1 nedidelio svogūno
  • Nedidelio gabalėlio (2cm x 2cm) imbiero šaknies
  • Kelių česnako skiltelių
  • Vandens
  • Saujos kedro riešutų
  • Saujos lukštentų kanapių sėklų
  • Kelių ančiuvių filė gabalėlių
  • Žievelės, nutarkuotos nuo 1 citrinos
  • Pusės citrinos sulčių
  • Saujos šviežių petražolių
  • Pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus

Instrukcijos

  1. Moliūgą nulupk ir supjaustyk mažais gabalėliais. Susmulkink svogūną, česnaką, imbierą. Gerai įkaitintame puode storu dugnu, aliejuje, pakepink svogūną, imbierą bei česnaką kol suminkštės. Suberk moliūgą, supilk kokosų pieną, įpilk tiek vandens, kad pilnai apsemtų moliūgo gabalėlius. Užvirk, sumažink karštį iki minimumo, uždenk ir palik troškintis 25 min.
  2. Kai moliūgas suminkštės, visą masę sutrink blenderiu. Jei nori skystesnės konsistencijos, įmaišyk dar vandens. Pasūdyk pagal skonį.
  3. Kol daržovės troškinasi, paruošk pabarstukus. Saują JORĖS traškių susmulkink iki smulkių trupinių. Tam gali naudoti blenderį arba grūstuvę.
  4. Sausoje keptuvėje pakepink kedro riešutus bei kanapių sėklas kol švelniai paruduos. Sumaišyk su JORĖS trupiniais. Įmaišyk citrinos žievelę, smulkintas petražoles, smulkintas ančiuvių filė. Prieš pat patiekiant įspausk citrinos sultis.
  5. Sriubą patiek su pabarstukais, apšlakstyk trupučiu alyvuogių aliejaus.