Ingredientai

  • 4 riekių šviesios JORĖS, pagardintos sėklomis
  • 1 mažos arba ½ didesnės rožinės cikorijos (radicchio)
  • 200 g briuselio kopūstų
  • 1 mažo arba ½ vidutinio pankolio
  • 1/3 sviestinio arba kitos rūšies moliūgo (labiausiai tinka saldumo turinti rūšis)
  • Jūros druskos
  • Džiovintų arba šviežių rozmarinų
  • Žiupsnio smulkintos aitriosios paprikos (chilli flakes)
  • Pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • Kelių saujelių plėšytos keptos vištienos arba žuvies, pvz.: upėtakio, lašišos (puiki proga panaudoti likučius)
  • Saujos razinų
  • Saujos skrudintų migdolų riešutų (nebūtina)
  • Citrinos sulčių arba švelnaus obuolių acto

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite konvekcinę (su ventiliatoriumi) orkaitę iki 160 °C arba orkaitę be ventiliatoriaus iki 180 ° Moliūgą nulupkite, supjaustykite kubeliais. Briuselio kopūstus perpjaukite perpus, pankolį supjaustykite riekelėmis. Į kepimo popieriumi įklotą skardą dėkite daržoves, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite prieskoniais bei žolelėmis, išmaišykite.
  2. JORĘ supjaustykite kubeliais, dėkite šalia daržovių, bet nesumaišykite. Apšlakstykite trupučiu aliejaus. Skardą su daržovėmis bei duona pašaukite į orkaitę maždaug 20-25 min. Stebėkite kaip greit skrunda duona, gali reikėti ją iš orkaitės ištraukti anksčiau nei daržoves.
  3. Tuo tarpu nuplaukite ir šaltame vandenyje užmerkite razinas 15 min, joms išmirkus skystį nupilkite. Cikoriją suplėšykite lapais. Riešutus susmulkinkite.
  4. Iškepusias daržoves bei duonos krutonus sumaišykite su cikorijomis, razinomis, migdolais, vištiena arba žuvimi. Apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus bei citrinos sultimis. Gerai išmaišykite ir paragaukite. Jei reikia, papildomai pasūdykite. Patiekite iškart.
  5. Šias salotas galima ruošti veganiškai, nenaudojant paukštienos arba žuvies. Taip pat jos gali būti puikiu garnyru.