
Ingredientai
PENKIAGRŪDĖ baltos duonos
20 g romėniškų salotų
20 g lollo ross salotų
6 geltonųjų vyšninių pomidorų
pusės raudonojo svogūno
2 vištienos kulšelių
šaukšto Alyvuogių aliejaus
20 g Džiugo sūrio
šaukštelio tako prieskonių
šaukštelio garstyčių
šaukštelio medaus
pusės citrinos sulčių
1 kiaušinio trynio
Instrukcijos
Romėniškų ir lollo ross salotų lapus suplėšome rankomis, geltonuosius pomidorus supjaustome per pusę, raudonąjį svogūną supjaustome plonais žiedais. Vištienos kumpelius supjaustome kubeliais ir pagardiname tako prieskoniais. Vištienos gabalėlius mauname ant medinių iešmelių ir kepame orkaitėje.
Aliejų sumaišome su garstyčiomis, pagardiname medumi ir citrinos sultimis. Padažą supilame ant salotų. Šalia salotų į lėkštę dedame vištienos iešmelius.
Išplakame kiaušinių trynius. Sutarkuojame džiugo sūrį. Duonos riekeles, pamirkę į kiaušinio trynio plakinį, apvoliojame tarkuoto sūrio drožlėse ir kepame orkaitėje. Patiekiame šalia salotų su vištienos iešmeliais.