
Ingredientai
SKRUDINK IR RAGAUK duonos skrudinimui
200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
stiklinės vandens
1 didelės bulvės
20 g svogūno
2 šaukštų "Philladelphia" sūrio
šaukštelio grietinėlės
šaukšto rapsų aliejaus
Instrukcijos
Bulvę nulupame ir supjaustome mažais kubeliais. Svogūną susmulkiname. Į puodą įpilame aliejaus ir leidžiame jam šiek tiek pakaisti. Sudedame bulvę ir svogūnus. Apkepiname, kol švelniai paruduos. Užpilame verdančiu vandeniu. Kai bulvė išverda, suberiame žirnelius. Žirnelius verdame 2-3 minutes, nes ilgiau verdant žirneliai gali prarasti savo spalvą. Žirneliams apvirus, sriubą sutriname rankiniu plaktuvu ir perkoškiame per smulkų sietelį (taip neliks žirnių luobelių dalių). "Philadelphia" sūrį sumaišome su grietinėle. Orkaitėje 5min. (200Co) apkepame duonelę, supjaustome ją piršteliais. Įpylę sriubą į lėkštę, supilame išmaišytą sūrį su grietinėle, papuošiame duonos skrebučiais.