
Ingredientai
JORĖ juodos duonos
3 g žaliųjų pipirų
100g grietinėlės (35 proc.)
50 g balto sauso vyno
pusės mažo svogūno
skiltelės česnako
griežinėlio raudonosios paprikos
valgomo šaukšto aliejaus
7 g sviesto
Instrukcijos
Jautieną supjaustome plonomis riekelėmis, pagardiname druska, pipirais ir kepame keptuvėje. Duonos riekeles apskrudiname orkaitėje. Ruošdami padažą į keptuve įpilame aliejaus ir sviesto, apkepame smulkintą svogūną ir česnaką. Įpylę balto sauso vyno, jį nugariname. Tuomet pilame grietinėlę, suberiame žaliųjų pipirų grūdelius ir verdame, kol padažas sutirštės. Keptos mėsos riekeles dedame ant duonos, ant viršaus užpilame padažo, papuošiame susmulkinta paprika.