Ingredientai

  • 1 riekė „Jorė“ duona su saulėgrąžomis 
  • 4 pomidoriukai
  • 1 svogūnas
  • 2 a. š. acto
  • žiupsnis džiovintų žolelių
  • ½ šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 2-3 vnt. šprotų

Instrukcijos

  1. Riekelę „Jorės“ su saulėgrąžomis paskrudinkite. Pusę nedidelio svogūno susmulkinkite.
  2. 4 pomidoriukus perpjaukite perpus, sumaišykite su svogūnu, įmaišykite 2 a. š. acto, žiupsnį džiovintų žolelių ir ½ šaukšto alyvuogių aliejaus, švelniai pasūdykite.
  3. Ant duonos paskleiskite pomidoriukų mišinį, apibarstykite smulkintomis alyvuogėmis, ant viršaus dėkite 2-3 šprotus. Apšlakstykite skysčiu, likusiu nuo pomidoriukų.