Ingredientai
- 1 riekė „Jorės“ duonos
- 1 nedidelė morka
- šlakelis aliejaus, klevų sirupo ir balzaminio acto
- Padažui: pusę skiltelės česnako
- ½ šaukšto tahinio sezamų sėklų pastos
- šlakelio vandens ir citrinos sulčių
- žiupsnis jūros druskos
Instrukcijos
- 1 nedidelę morką supjaustykite šiaudeliais. Sumaišykite su šlakeliu aliejaus, klevų sirupo ir balzaminio acto. Dėkite ant paruoštos kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.
- Paruoškite tpadažą: pusę skiltelės česnako sutraiškykite ir sumaišykite su ½ šaukšto tahinio sezamų sėklų pastos, šlakeliu vandens ir citrinos sulčių bei žiupsniu jūros druskos.
- Sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, vis pamaišydami, pakepinkite saujelę kedrinių pinijų.
- Ant juodos duonos riekės tepkite šauktą mėgstamo humuso, ant viršaus dėkite keptas morkas, apibarstykite kedrinėmis pinijomis, apšlakstykite tahinio padažu.