Ingredientai

  • 1 riekė „Jorės“ duonos 
  • 1 nedidelė morka
  • šlakelis aliejaus, klevų sirupo ir balzaminio acto
  • Padažui: pusę skiltelės česnako
  • ½ šaukšto tahinio sezamų sėklų pastos
  • šlakelio vandens ir citrinos sulčių
  • žiupsnis jūros druskos

Instrukcijos

  • 1 nedidelę morką supjaustykite šiaudeliais. Sumaišykite su šlakeliu aliejaus, klevų sirupo ir balzaminio acto. Dėkite ant paruoštos kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.
  • Paruoškite tpadažą: pusę skiltelės česnako sutraiškykite ir sumaišykite su ½ šaukšto tahinio sezamų sėklų pastos, šlakeliu vandens ir citrinos sulčių bei žiupsniu jūros druskos.
  • Sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, vis pamaišydami, pakepinkite saujelę kedrinių pinijų.
  • Ant juodos duonos riekės tepkite šauktą mėgstamo humuso, ant viršaus dėkite keptas morkas, apibarstykite kedrinėmis pinijomis, apšlakstykite tahinio padažu.