Ingredientai

  • 2 riekių JORĖS duonos su saulėgrąžomis
  • 2 riekių vytinto (prosciutto crudo) arba virto (prosciutto cotto) kumpio
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 šaukšto kvietinių miltų
  • 2/3 stiklinės augalinio arba karvės pieno
  • Jūros druskos
  • Keleto saujelių tarkuoto besilydančio sūrio, pvz.: čederio, gruyere
  • 1‒2 kiaušinių (galima nenaudoti)
  • Šviežių salotų patiekti šalia

Instrukcijos

  1. JORĖS riekes paskrudinkite. Nedideliame prikaistuvyje pasiruoškite bešamelio padažą: ištirpdykite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydami pakepinkite. Supilkite pieną ir nuolat maišydami šluotele šildykite padažą ant mažos kaitros, kol sutirštės. Švelniai pasūdykite.

 

  1. Ant JORĖS riekių dėkite kumpio, ant viršaus paskleiskite po kelis šaukštus bešamelio padažo, apibarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite į orkaitę su griliaus režimu (kaitinimas iš viršaus) 220 °C temperatūroje kol sūris išsilydys.

 

  1. Kol sumuštiniai skrunda orkaitėje, keptuvėje galite iškepti kiaušinius, kuriuos vėliau uždėsite ant sumuštinių. Sumuštinius patiekite karštus.