Ingredientai

  • JORĖS juodos duonos, 3 riekių
  • 70 g fetos sūrio
  • 1 skardinės (400 ml) arba 240 g virtų avinžirnių
  • 1 nedidelio šviežio burokėlio
  • 1 žaliosios paprikos
  • Saujos šviežių svogūnų laiškų
  • Saujos šviežių kalendrų
  • Saujos šviežių petražolių
  • 2 skiltelių česnako
  • Pusės citrinos sulčių
  • Pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • Jūros druskos

Instrukcijos

  1. JORĖS juodos duonos riekes supjaustyk kvadratukais. Apšlakstyk aliejumi ir pašauk į 180 C orkaitę 15 min. arba kol duona apskrus.
  2. Burokėlį nulupk ir supjaustyk plonomis lazdelėmis. Žalėsius bei papriką susmulkink.
  3. Dubenyje sumaišyk nuplautus konservuotus arba virtus avinžirnius, daržoves, žalėsius, fetą.
  4. Įspausk citrinos sultis, įberk druskos, įspausk česnakus, apšlakstyk alyvuogių aliejumi.
  5. Galiausiai įmaišyk JORĖS juodos duonos krutonus.