Ingredientai

2 porcijoms reikės:

• 2 riekelių GARDĖSIO forminės duonos su kefyru
• 2 kiaušinių
• 1 v.š. vyno ar obuolių acto
• 4 riekelių šoninės
• Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
• Gabalėlio sviesto duonai aptepti
• Šlakelio aliejaus

Hollandaise padažui:

• 2 kiaušinių trynių
• 80 g sviesto
• 1/3 a.š. vyno ar obuolių acto
• 1 a.š. citrinos sulčių
• Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų

Instrukcijos

1. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepkite šoninę, kol taps traški.
IŠVIRKITE KIAUŠINIUS:
2. Plačiame puode užvirkite apie 1,5-2 litrus vandens ir įpilkite actą. Vandens nesūdykite. Vandeniui užvirus, kaitrą sumažinkite, kad vanduo nustotų kunkuliuoti.
6. Kiaušinius įmuškite į du nedidelius indelius, geriausia su snapeliu.
7. Šakutės galu puode išsukite sūkurį ir į patį sūkurio centrą įleiskite pirmąjį kiaušinį. Arčiau puodo krašto įleiskite ir antrąjį kiaušinį, tik antrąsyk nebemaišykite. Virkite apie 3 minutes. Kiaušinius išimkite kiaurasamčiu ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
PARUOŠKITE HOLLANDAISE PADAŽĄ:
3. Užvirkite silpnai kunkuliuojantį nedidelį puodą su vandeniu. Vandens turi būti ne per daug, kad ant puodo uždėjus dubenį, jo dugnas nesiektų vandens.
4. Ant nedidelės kaitros ištirpinkite sviestą ir atidėkite, kad šiek tiek atvėstų.
5. Į metalinį ar stiklinį karščiui atsparų dubenį sudėkite kiaušinių trynius, actą ir ranka lengvai paplakite, kol suputos. Dubenį uždėkite ant silpnai kaistančio puodo ir intensyviai nesustodami maišykite šluotele. Neleiskite kiaušiniams per daug įkaisti, galite kelis kartus trumpam nuimti ir vėl uždėti dubenį, tik nesustokite maišyti. Netrukus po truputį neskubėdami pradėkite pilti tirpintą sviestą ir toliau intensyviai maišykite. Supylus visą sviestą, padažas turi būti sutirštėjęs iki kreminės konsistencijos ir vientisas. Nuimkite padažą nuo kaistančio puodo, pagardinkite citrinos sultimis, druska, juodaisiais pipirais ir dar šiek tiek pamaišykite.
SURINKITE SUMUŠTINĮ:
6. Paskrudinkite duonos riekeles ir aptepkite sviestu.
7. Dėkite šoninę, virtus kiaušinius ir apipilkite padažu. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.