Ingredientai

  • 2-3 riekelių „Gardėsio“ sumuštinių duonos su kefyru
  • 2 riekelių kumpio
  • 2 riekelių sūrio
  • 2 v. š. burokėlių humuso ar kitos užtepėlės
  • keleto griežinėlių agurko,
  • 1 v. š. riešutų sviesto
  • 1 v. š. naminės uogienės
  • morkų lazdelių patiekimui.

Instrukcijos

  1. Duonos riekeles supjaustykite kubeliais.
  2. Sūrųjį vėrinuką dėliokite sluoksniuodami kubelius, užtepėlę, sūrį, kumpį bei agurką (šis turėtų būti tarp sūrio ir kumpio, taip apsaugant duoną nuo drėgmės).
  3. Sūriuosius vėrinukus pateikite su mėgstamu vaikų padažu (pavyzdžiui, rožiniu humusu) ir morkų lazdelėmis.
  4. Saldųjį vėrinuką sluoksniuokite pirmiausiai tepdami ant duonos riešutų sviestą, o tik per vidurį – uogienę.