Ingredientai
- 150 g smulkintų šalotinių svogūnų
- 2 šaukštai kaparėlių
- 2 šaukštai šviežių čiobrelių lapelių
- 80 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 80 ml citrinos sulčių
- Sauja smulkintų petražolių
- 8 skiltelės kapoto česnako
- 50 g sviesto
- 500 g menkės filė be odos
- Žiupsnelis druskos
Instrukcijos
- Česnaką apskrudiname svieste, visus ingredientus sumaišome. 30 minučių leidžiame pastovėti.
- Menkės filė nusausiname, pabarstome druska iš abiejų pusių, guldome ant kepimo popieriaus ir perkeliame į kepsninę ant grotelių. Žuvį 40‒50 minučių kepame netiesioginėje kaitroje ant žarijų užmetę rūkymo kaladėlę 100°C temperatūroje. Vidinei menkės temperatūrai pasiekus 63°C žuvį ištraukiame, suplėšome ir atidedame.
- 6‒8 FAZER STREET FOOD poliarinės duoneles porą minučių skrudiname virš žarijų, dedame ant viršaus menkės gabaliukus ir užklojame kaparėlių salsa.