Ingredientai

  • 150 g smulkintų šalotinių svogūnų
  • 2 šaukštai kaparėlių
  • 2 šaukštai šviežių čiobrelių lapelių
  • 80 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 80 ml citrinos sulčių
  • Sauja smulkintų petražolių
  • 8 skiltelės kapoto česnako
  • 50 g sviesto 
  • 500 g menkės filė be odos
  • Žiupsnelis druskos 

Instrukcijos

  1. Česnaką apskrudiname svieste, visus ingredientus sumaišome. 30 minučių leidžiame pastovėti. 
  2. Menkės filė nusausiname, pabarstome druska iš abiejų pusių, guldome ant kepimo popieriaus ir perkeliame į kepsninę ant grotelių. Žuvį 40‒50 minučių kepame netiesioginėje kaitroje ant žarijų užmetę rūkymo kaladėlę 100°C temperatūroje.  Vidinei menkės temperatūrai pasiekus 63°C žuvį ištraukiame, suplėšome ir atidedame. 
  3. 6‒8 FAZER STREET FOOD poliarinės duoneles porą minučių skrudiname virš žarijų, dedame ant viršaus menkės gabaliukus ir užklojame kaparėlių salsa.