
Ingredientai
- Jautienos paplotėlių 4 vnt.
- Mėsainių bandelės STREET FOOD 2 vnt.
- Juostelių plonai pjaustytos rūkytos šoninės 4 vnt.
- Majonezo 3 v.š.
- Pomidorų padažo 1 a.š.
- Garstyčių 1 a.š.
- Smulkintų marinuotų agurkėlių 1 v.š.
- Sviesto 0,5 a.š.
- Šviežiai maltų pipirų
- Druskos
- Čederio ar kito mėgstamo sūrio 2 riekelės
- Mažo svogūno 1 vnt.
Instrukcijos
- Šoninės juosteles paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje ant grilio, padėkite į šalį, tačiau likusių riebalų neišpilkite.
- Toje pačioje keptuvėje ant silpnos ugnies pakepkite plonai pjaustytą svogūną, nuolat maišydami, kol šis visiškai suminkštės ir karamelizuosis. Gardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Sumaišykite padažo ingredientus: majonezą, pomidorų padažą, garstyčias ir smulkiai pjaustytus marinuotus agurkėlius, įberkite žiupsnį šviežiai maltų pipirų.
- Keptuvėje su aliejumi arba ant grilio iškepkite mėsos paplotėlius. Kepkite apie 3 minutes abi puses – priklausomai nuo to, kaip iškepusią mėsą mėgstate.
- Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, ant vieno iš paplotėlių uždėkite sūrio riekelę, kad šis išsilydytų.
- Patepkite bandeles sviestu ir paskrudinkite.
- Konstruokite mėsainį: bandeles patepkite padažu, dėkite mėsos paplotėlį su sūriu, tuomet antrą paplotėlį. Ant jo – šoninės riekeles ir svogūnus. Užvožkite antrąja bandele. Patiekite su bulvių skiltelėmis ar mėgstamomis salotomis.