Ingredientai

  • 450 g brandintos smulkintos jautienos 
  • 2 vnt. dideli Portobella grybai 
  • 150 g ožkos pelėsinio sūrio griežinėliais 
  • 2 STREET FOOD mėsainių bandelės 
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai 

Instrukcijos

  1. Smulkintą jautieną pagardiname druska, pipirais, daliname pusiau, formuojame paplotėlius. Patepame šlakeliu aliejaus abi puses ir guldome ant grotelių. Jeigu norime sultingų mėsainių (medium) – kepame virš gerai įkaitusių žarijų apie 6‒8 minutes vieną kartą apverčiant. Vidinė paplotėlio temperatūra turėtų būti 60°C. Prieš baigiant kepti ant mėsainių sudedame griežinėliais pjaustytą ožkos pelėsinį sūrį ir minutei uždengiame metaliniu indu, kad sūris išsilydytų. 
  2. Kartu su mėsos paplotėliais kepame ir Portobella grybus. Kotelius patrumpiname, dedame ant grotelių kepurėlėmis į viršų ir kepame 5 minutes. Apverčiame, pagardiname druska ir kepame dar 5 minutes. 
  3. Mėsainių bandeles trumpai pašildome. Tarp bandelių dedame mėsos paplotėlius su sūriu ir Portobella grybus.