
Ingredientai
- 1 „Biovela“ brandintos jautienos antrekoto RIB EYE;
- 2 „Gardėsio“ STREET FOOD poliarinių duonelių;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 nedidelio raudonojo svogūno;
- 2 a. š. sviesto;
- 50 g alyvuogių aliejaus;
- 50 g šviežio baziliko;
- 50 g „Globus“ raudonųjų pupelių;
- 2 a. š. parmezano;
- saujos kedro riešutų;
- šviežio rozmarino šakelės;
- druskos ir šviežiai maltų pipirų.
Instrukcijos
- „Biovela“ brandintos jautienos didkepsnį palaikykite kambario temperatūroje apie 30 min., apšlakstykite jį alyvuogių aliejumi. Kepkite gerai įkaitintame grilyje vieną pusę apie 2 min., jei norite, kad mėsa būtų vidutiniškai iškepusi. Jei norite gerai iškepusios mėsos – kepkite apie 3 min. kiekvieną mėsos pusę. Nuėmę mėsą nuo ugnies pagardinkite ją druska ir šviežiai maltais pipirais bei gabalėliu sviesto ir leiskite jai pailsėti bent 10 min. Jei mėsą kepate keptuvėje – kepimo laikas panašus, tik į keptuvę galite dėti sviesto, rozmarino šakelę ir nepjaustytą česnako skiltelę.
- Kol mėsa ilsisi pasigaminkite pesto padažą: kedro riešutus, 2 a. š. parmezano, šviežius bazilikus, 50 g alyvuogių aliejaus, česnako skiltelę ir šiek tiek druskos įdėkite į elektrinį trintuvą ir viską gerai sumalkite, kol gausite tirštą žalią masę.
- Lengvai įkaitintoje keptuvėje ant lydyto sviesto pakepkite žiedais pjaustytą svogūną. Kad svogūnas lengviau karamelizuotųsi ant jo pabarstykite pusę šaukštelio cukraus.
- Mėsą patiekite su poliarinėmis duonelėmis: apšlakstykite jas pesto padažu, ant viršaus dėkite per pusę perpjautas alyvuoges, užberkite pakepintas garuose ruoštas raudonąsias pupeles bei lengvai pakeptus karamelizuotus svogūnus. Keletą minučių pašildykite orkaitėje ar ant grilio.